De Boer belooft trainer van Ajax te blijven

zoem

Frank de Boer is ook volgend seizoen trainer van Ajax. De 42-jarige Noord-Hollander kan door de goede prestaties met de Amsterdammers op veel belangstelling rekenen, maar heeft vooralsnog geen interesse om te vertrekken. "Ik ben volgend jaar nog Ajacied, daar mag je me aan houden", zei De Boer woensdag tegen AT5. Zijn contract loopt tot medio 2014.

Naar verluidt zou onder meer Manchester City geïnteresseerd zijn in De Boer, die eerder dit seizoen al Spartak Moskou een blauwtje liet lopen. De 112-voudig international heeft de interesse gewekt door zijn goede prestaties met Ajax. Door de zege van zondag bij PSV koersen de Amsterdammers af op de derde opeenvolgende landstitel.

Ajax verdedigt met nog vier speelronden te gaan een voorsprong van vijf punten op Vitesse. Toch weigert De Boer te spreken van een gelopen koers. "We zijn er nog helemaal niet", zegt hij. "We weten wat we moeten doen en zijn heel gefocust op vrijdag, tegen Heerenveen." Volgens De Boer wijzen de resultaten en het vertoonde spel wel uit dat zijn ploeg 'in een goede flow zit'.


De Boer belooft trainer van Ajax te blijven (Foto: Novum)