Nadal heeft geen kind aan Matosevic

Frank (franklop)

Rafael Nadal is eenvoudig doorgedrongen tot de derde ronde van het masterstoernooi van Monte Carlo. De als derde geplaatste Spanjaard versloeg woensdag de Australiër Marinko Matosevic met 6-1 en 6-2. De 26-jarige Nadal, die in de eerste ronde was vrijgeloot, kan het graveltoernooi in Monaco voor de negende opeenvolgende keer op zijn naam schrijven.

De gravelspecialist kwam alleen aan het begin van de tweede set even in de problemen, toen hij zijn opslag inleverde. Hij stelde echter snel orde op zaken en besliste de partij na een uur op zijn eerste wedstrijdpunt. In de derde ronde stuit hij op de Duitser Philipp Kohlschreiber, de nummer zestien van de plaatsingslijst.

Ook Tomas Berdych (4) en Marin Cilic (9) bereikten de derde ronde. De Tsjech was met 7-5 en 6-4 te sterk voor Marcel Granollers uit Spanje. Cilic rekende eenvoudig af met de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson: 6-2 en 6-3. Voor de als twaalfde geplaatste Milos Raonic viel het doek. De Canadees ging met 3-6, 6-1 en 6-7 (3) onderuit tegen Jarkko Nieminen.


Nadal heeft geen kind aan Matosevic (Foto: Novum)