'Volgende Xbox krijgt Xbox 360-chip'

Redactie

De geruchtenmolen blijft op volle toeren draaien. Dit keer zou een insider (een anonieme uiteraard) kunnen melden dat de volgende Xbox met een complete Xbox 360-op-één-chip geleverd gaat worden. Hierdoor is de volgende Xbox dan 100% backwards compatible.

Ook zou een zogenaamde Xbox 360 SoC (system on a chip) natuurlijk extra rekenkracht kunnen geven aan de hoofdhardware. Het nadeel is dan wel dat programmeren wat lastiger wordt dan voor standaard hardware.

Een ander gerucht is dat we bij een volgende Xbox NIET altijd online hoeven te zijn. Volgens deze insider heeft het zelfs nooit ter discussie gestaan.

Kinect 2.0 komt er zeker en is een duidelijke verbetering ten opzichte van de huidige Kinect-camera en -software. Er zit geen merkbare vertraging meer in de besturing via Kinect. De gewone controller is nagenoeg hetzelfde met enkel een iets betere vierpuntsdruktoets en een iets langere batterijduur.

De volgende Xbox zal draaien op een nagenoeg volledige versie van Windows 8. Het enige verschil is dat we geen volwaardige desktop krijgen zoals op tablet of pc. Voordeel hiervan is dat elke app of game die voor de Windows Store gemaakt is ook op de volgende Xbox kan draaien, mits er controller-ondersteuning ingebouwd wordt. Voor veel indie-developers zal dit dus zeer interessant zijn.

Of al deze geruchten waar zijn zal blijken in mei, als er echt een officiële onthulling gaat komen, of in juni, tijdens de E3. Nog eventjes geduld nog!