Kerstfilm Finn voor Schuurmans, Verboom & Decleir

Sanne (Syth86)

Daan Schuurmans, Hanna Verboom en Jan Decleir hebben getekend voor de hoofdrollen in de kerstfilm Finn van regisseur Frans Weisz. Schuurmans speelt de vader van Finn, Hanna Verboom is te zien als zijn juffrouw Leonore en Jan Decleir als opa Luuk. De rol van Finn wordt gespeeld door debutant Mels van der Hoeven. Andere rollen zijn onder andere voor Jenny Arean en Mark van Eeuwen. Dat maakte distributeur A-film woensdag bekend.

De film gaat over de 9-jarige Finn die graag muziek maakt. Zijn vader wil echter dat hij net als alle andere jongetjes gaat voetballen. Dan ontmoet Finn bij een vervallen boerderij een oude man die fantastisch viool kan spelen. Hij besluit hem elke zaterdag op te zoeken, terwijl zijn vader denkt dat hij naar voetbal is.

Voor de 74-jarige Weisz, bekend van onder meer Rooie Sien en de trilogie Leedvermaak, Qui Vive en Hoogste Tijd is deze familiefilm een geheel nieuwe ervaring. "Ik heb altijd al een warme en ontroerende film willen maken waarbij iedereen na afloop met een gevoel van blijdschap naar huis gaat".

Finn is dit jaar met kerst in de Nederlandse bioscopen te zien.


Schuurmans, Verboom en Decleir in kerstfilm Finn (Foto: Novum)