Afellay in de uitverkoop bij Barca

Tiede-Jan Breevaart

Ibrahim Afellay mag op zoek naar een andere club. De middenvelder staat pas tweeënhalf seizoen onder contract bij FC Barcelona, maar heeft nooit kunnen overtuigen.

Tito Vilanova wil graag de bezem door de selectie halen en Afellay is een van de eerste die het schip mag verlaten. Volgens Marca is er volgend jaar geen plek in de selectie ingeruimd voor de in Utrecht geboren middenvelder.

Afellay kwam in januari 2011 over van PSV, dat op de valreep toch nog vier miljoen kon verdienen aan hun sterspeler. Door grote concurrentie en diverse blessures kwam Ibi niet verder dan twintig competiteduels voor de Catalaanse grootmacht. Daarin was hij slechts eenmaal trefzeker. Dit jaar is hij uitgeleend aan Schalke'04, maar ook dat is geen succes door blessures.

De schoonmaak bij Barça heeft niet alleen gevolgen voor de 44-voudig international. Ook de verhuurde Bojan Krkic en Andeu Fontás zullen volgend jaar niet terugkeren. Victor Valdés heeft zelf aangegeven graag te willen vertrekken en ook David Villa zou wel open staan voor een nieuw club. De toekomst van Marc Bartra, Jonathan Dos Santos en Isaac Cueca wordt nog bekeken binnen de club.