[Upd] FIFA 14 officieel onthuld

Redactie

EA heeft vandaag FIFA 14 onthuld. Nieuwe functies in de versie van dit jaar bieden je de mogelijkheid om aanvallen op te bouwen over het middenveld, het wedstrijdtempo te dicteren en prachtige kansen te creëren. Verder blijft het natuurlijk vooral FIFA.

Update: video's en meer screenshots toegevoegd.

Update 2: meer informatie

Door Pure Shot krijgen voetballers intelligentie die hen in staat stelt om de positie en de hoek van het lichaam aan te passen zodat ze het best mogelijke schot op doel lossen. Het werkt ook andersom; als spelers onder druk worden gezet of zelfs uit balans worden gebracht zullen ze een slechte trap geven.

Dankzij een nieuw balgedrag, Real Ball Physics genoemd, worden zowel het schoppen als het traject van de bal nog realistischer. Realistische natuurkunde bepaalt nu de trajecten van de bal in spel, daar kun je je voordeel mee doen of juist nadeel van ondervinden. Het wordt dus lastiger om de bal over een afstand perfect te mikken, daar moet je nu meer moeite voor doen.

Door de nieuwe functie 'Protect the Ball' kun je tijdens dribbels op elke snelheid verdedigers afweren en de bal afschermen. Maar je kunt je tegenstander ook wegzetten om positie te kiezen voor het aannemen van een pass en ze vervolgens met een draai op het verkeerde been zetten om een kans te creëren. Ook de intelligentie van je teamgenoten is zowel aanvallend als verdedigend beter geworden. Door nieuwe logica voor het nemen van beslissingen dekken verdedigers nu strakker en slimmer en kiezen ze beter positie. Ze zien waar en wanneer ze steun moeten bieden en de bal kunnen veroveren.

Ook aanvallers hebben nieuwe manieren om hun tegenstanders te slim af te zijn. Ze creëren ruimte voor zichzelf, rennen langs de achterlinie en letten op hun tempo. Grote verbeteringen op het gebied van balcontrole bieden nieuwe mogelijkheden om duels op het middenveld uit te vechten. Door Dribbelcontrole bij sprint kunnen spelers nu op volle snelheid in elke richting draaien. Daardoor staan ze sterk in 1-op-1-duels met achterhoedespelers. Variabele Dribbelcontrole zorgt voor meer balcontrole bij een sprint. Vooral voor vaardige spelers biedt dit meer mogelijkheden om tijdens een sprint de bal aan de voet te houden.

Naast alle vernieuwingen in de gameplay heeft FIFA 14 een compleet nieuwe invulling gegeven aan het speltype Carrière. Door het Wereldwijd scoutnetwerk komt de wereld van de professionele scouting echt tot leven. Zet je eigen ideale scoutnetwerk op en speur het hele jaar naar nieuw talent. Scouts beoordelen voetballers van over de hele wereld en analyseren hun specifieke voetballende eigenschappen. Zo ben je goed voorbereid op de transferperiode. Ook is er een nieuw hoofdscherm met een gebruiksvriendelijk navigatiesysteem en minder onderbrekingen. Scoutverslagen kunnen er rechtstreeks worden bekeken.

EA SPORTS Football Club, een voetbalnetwerk waar spelers uit de hele wereld elkaar treffen, tegen elkaar spelen en content delen, is weer terug in FIFA 14. Andere kenmerken van het spel zijn:

  • Verbetering van het FIFA Ultimate Team
  • Een nieuw online speltype voor sociale competitie
  • Verschillende nieuwe functies en verbeteringen van de live service EA SPORTS Football Club
  • Meer dan 500 officiële clublicenties

FIFA 14 is in ontwikkeling door EA Canada en zal dit najaar wereldwijd beschikbaar zijn in de winkel voor in ieder geval Xbox 360, PlayStation 3 en pc. De komende maand worden de andere platforms bekendgemaakt waarop de game zal verschijnen.

FIFA 14

FIFA 14

FIFA 14

FIFA 14

FIFA 14

FIFA 14

FIFA 14

FIFA 14

FIFA 14

FIFA 14

FIFA 14