Emanuelson: "Begin was lastig"

Maarten (rubbereend)

Voor het eerst sinds zijn winterse transfer naar Fulham mocht Urby Emanuelson afgelopen weekend in de basis aantreden in de wedstrijd tegen Aston Villa.

Dit tot vreugde bij de Nederlander zelf, zo verklaart hij op de officiële website van zijn werkgever. "Ik was erg blij om in de basis te mogen starten", steekt Emanuelson van wal. "Het heeft me enige tijd gekost om te wennen aan de speelwijze van het team, en het was lastig in het begin."

"Naarmate de tijd vorderde ben ik me echter sterker gaan voelen en als een gevolg daarvan was ik zeer tevreden met mijn optreden tegen Villa (1-1, red.). Het is jammer dat we niet wonnen, maar een punt uit een uitwedstrijd is nog steeds goed."

Als oud-speler van Ajax en AC Milan weet Emanuelson dat derby's extra lading met zich meebrengen. Aankomend weekend staat een duel met Chelsea op het programma. "We weten dat het een moeilijke wedstrijd zal worden", zegt hij daarover. "Ik heb gehoord dat deze duels erg intens zijn; het is er één die de fans graag zullen worden. Dat is waar het in derby's om draait."