Whitmarsh: "Perez moet ellebogen gebruiken"

Peterselieman

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh vindt dat zijn pupil Sergio Perez over het algemeen te aardig is voor de andere coureurs. De jonge Mexicaan, die van Sauber overkwam, is in de ogen van de Britse renstal te aardig voor de concurrenten. In de race in China werd Perez elfde.

Whitmarsh: "Hij is dit jaar tot nu toe erg beschaafd geweest. Hij moet harder worden, want hij laat de andere coureurs er te makkelijk langs. Je bent aan het racen en dan moet je soms je ellebogen gebruiken. Je moet jezelf breed maken zonder gemeen te zijn."

Een goed voorbeeld van hoe het moet is volgens Whitmarsh de aanrijding die Perez met Kimi Räikkönen had. Het leverde de Fin een beschadigde voorvleugel op en over de boordradio een scheldkannonade richting Perez. De stewards zagen echter niets in het incident.

McLaren houdt vertrouwen in de jonge Mexicaan, mede omdat het weet dat de auto op dit moment niet de snelheid heeft die verwacht werd. In plaats van de auto deze winter te evolueren is er gekozen om een geheel nieuwe bolide te ontwerpen. Het kost veel tijd om deze samen met de banden optimaal te laten functioneren.