Weer onrust in Bahrein

Peterselieman

Voor het derde jaar op rij is het onrustig in Bahrein in de aanloop naar de Formule 1 Grand Prix. Vooralsnog komt de race van komende zondag niet in gevaar, zo heeft de Bahreinse minister van informatie, Samira Rejab laten weten.

De eerste onrust in het koninkrijk ontstond in 2011. De situatie was destijds zodanig gevaarlijk dat de race afgelast moest worden. Ook vorig jaar was het in Bahrein onrustig, maar het raceweekend zelf verliep zonder incidenten. Dit jaar is het voor het derde jaar op rij raak in het golfstaatje. De groep February 14 heeft een auto laten ontploffen in de hoofdstad Manama en dreigt met acties rond het circuit in Sakhir.

De Bahreinse overheid heeft volgens de geruchten direct gereageerd door enkele opstandelingen op te pakken. Rejab: "Er is geen enkele vorm van escalatie. Er is niet meer geweld dan anders." Desondanks zijn er maatregelen genomen om de race doorgang te laten vinden.

Toro Rosso-teambaas Franz Tost zit in ieder geval geen reden om niet naar Bahrein af te reizen. "Formule 1 is entertainment. Wij moeten ons niet bemoeien met politiek. Gewoon de race rijden en de politiek aan andere mensen overlaten."