FOK!filmtips van de dag: Sunshine

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Abby Richter, gestalte gegeven door Katherine Heigl, producent van een talkshow, zoekt al jaren naar de ware. Op het werk krijgt ze het aan de stok met de macho verslaggever Mike Chadway, gespeeld door Gerard Butler, die duidelijk laat weten dat mannen maar in één ding geïnteresseerd zijn: seks. Abby gelooft in de ware liefde, maar wanneer zij haar oog heeft laten vallen op een knappe chirurg, wil Mike zijn gelijk bewijzen. Als een moderne Cyrano helpt hij Abby om deze vis aan de haak te slaan en belooft dat zijn tips tot het gewenste resultaat zullen leiden. The Ugly Truth is te zien om 20.30 uur op RTL5.

Een naderende komeet is zo groot dat men er rekening mee moet houden dat een catastrofe niet is tegen te gaan. Er worden plannen gemaakt de komeet uit koers te stoten en om mensen onder de grond te laten onderduiken. Naast een selectie van onmisbare mensen zal een loterij onder de bevolking gaan uitmaken wie van hen tot de gelukkigen behoort. Ondertussen zal alles in het werk worden gesteld om de botsing toch tegen te gaan. Deep Impact is te zien om 20.30 uur op RTL7.

Joe Hickley denkt dat hij een geweldig plan heeft: een rijk kind ontvoeren, het kind 24 uur vasthouden en de moeder onder controle houden terwijl de reizende vader het losgeld betaalt. Het gaat echter niet allemaal zoals gepland wanneer hij de familie Jennings uitkiest voor zijn plan. Hun dochter Abby heeft last van astma en de Jenningsjes ontdekken meer dan Hickley wil dat ze weten. Trapped is te zien om 20.30 uur op RTL8.

Vijftig jaar in de toekomst sterft de zon. Dat zal tevens het einde van de mensheid betekenen. Onze laatste hoop is het ruimteschip Icarus II. De bemanning, bestaande uit acht astronauten en wetenschappers, moet een nucleair apparaat in het hart van de zon zien te krijgen, om de ster nieuw leven in te blazen. Maar wanneer ze zich buiten het contactgebied met de aarde bevinden, raakt hun missie in gevaar. Er is een ongeluk, er wordt een fatale fout gemaakt, en ze ontvangen een noodsignaal van een ruimteschip dat zeven jaar eerder verdween. Al snel moet de bemanning niet alleen vechten voor hun leven, maar ook tegen de waanzin. Sunshine is te zien om 22.50 uur op RTL7.

Deze films Nine Months, Bend It Like Beckham en Solstice zijn vanavond ook op de televisie te zien.