Tim Hofman opgepakt om wietplanten in Hofvijver

static

Tim Hofman is maandag opgepakt nadat hij vijf wietplanten op het eilandje in de Hofvijver had geplant. Dat heeft BNN bekendgemaakt. De presentator wil aantonen dat het Nederlandse softdrugsbeleid 'rammelt aan alle kanten'. De actie is 5 mei te zien in Spuiten en Slikken.

Na korte tijd op het eiland in het centrum van Den Haag te hebben doorgebracht zijn Tim en de regisseur van Spuiten en Slikken door de politie meegenomen. Ze zijn aangehouden vanwege verstoring van de openbare orde. Na verhoor zijn de twee weer vrij gelaten.

Hofman zegt dat hij aanvankelijk zes uur zou worden vastgehouden. "Totdat er plotseling bericht kwam van de hoge piefen van het korps en de burgemeester van Den Haag", laat hij weten in een verklaring. "Die konden zich eigenlijk wel vinden in de actie en hebben ons laten gaan."

De presentator vindt dat het Nederlandse gedoogbeleid van geen kanten klopt. "Wel verkoop toestaan, maar het inkopen van softdrugs strafbaar maken is struisvogelpolitiek", vindt hij. "Het is de hoogste tijd dat politici dat schizofrene beleid gaan aanpakken. En schijnbaar is burgemeester Jozias van Aartsen het daarmee eens. Ik hoop dat onze actie van vandaag iedereen wakker schudt."

Spuiten en Slikken wordt onderscheiden met de Cannabis Culture Award. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Het BNN-programma krijgt de prijs vanwege de open manier waarop het jongeren voorlicht over softdrugs.