Frijns rijdt GP2-race in Bahrein

Peterselieman

Robin Frijns zal komend weekend in de GP2 Series in Bahrein in actie komen. De Nederlandse testcoureur van Sauber zal gaan rijden voor het Duitse Hilmer Motorsport dat dit jaar nieuw is in deze raceklasse. Frijns vervangt Conar Daly die in het eerste raceweekend in Maleisië een dertiende en een zevende plaats behaalde.

Frijns heeft dit jaar, ondanks zijn titel in de World Series by Renault, nog geen race gereden. Daarom is hij blij om in ieder geval in Bahrein te mogen racen, zo laat hij aan GPUpdate weten. "Er deed zich een kans voor bij Hilmer en die heb ik natuurlijk gepakt, anders zit ik ook maar stil. We zijn nog bezig om wat voor de rest van het seizoen te regelen. Dit heeft natuurlijk alles met geld te maken. Hopelijk komt het goed."

Meteen voor de zege gaan doet de 21-jarige debutant niet. "Bij Hilmer zijn ze heel erg blij dat ik bij ze kom rijden. Ze zeggen dat het allemaal goed gaat komen, maar er zal wel hard gewerkt moeten worden, want we hebben natuurlijk wat achterstand op de rest, als het gaat om ervaring en de afstelling van de auto. Er is dus veel werk aan de winkel, maar hopelijk kunnen we ver komen samen." Frijns hoopt in de eerste race in de top acht te komen om zo in de tweede race vooraan te kunnen starten.

Naast Frijns zal dit weekend in de GP2 nog een Nederlander in actie komen. Daniel de Jong rijdt voor het Nederlandse MP Motorsport.