Latin American Film Festival heeft programma bekendgemaakt

Silvy (Seelvieh)

Op dinsdag 7 mei 2013 gaat de negende editie van het Latin American Film Festival van start. Dit keer vindt het filmfestival plaats in het Louis Hartlooper Complex en op het Ledig Erf te Utrecht. Vandaag werd bekendgemaakt welke speelfilms en documentaires uit of over Latijns-Amerika op dit festival getoond zullen worden.

Het competitieprogramma gaat bestaan uit acht films, afkomstig uit zes verschillende landen. Deze films zullen strijden voor de Latin Angel Jury Award. Aan deze prijs is een geldbedrag van €5.000. Alle films in deze competitie beleven hun Nederlandse première.

Naast de juryprijs zal er ook een publieksprijs worden uitgereikt. Het publiek beslist welke film de Hivos Audience Awards voor de Beste Speelfilm en Beste Documentaire winnen. Aan deze publieksprijzen zit een geldbedrag van €2.000 verbonden. Alle prijzen worden uitgereikt op de slotavond van het festival, zondag 12 mei 2013.

Het Latin American Film Festival presenteert deze editie ook een nieuw programmaonderdeel: LAFF in Focus. Het concept hiervan is dat er niet één vast festivalthema zal zijn, maar dat er iedere dag gefocust wordt op een ander thema. De thema’s zijn: Outcasts, Forever Young, Political Scars, Art = Power en The Winner Takes it All. Deze dagthema's worden ingevuld aan de hand van verschillende films, openluchtvoorstellingen, debatten, een filmcursus en een foto-expositie.

Het festival wordt geopend met de film The Last Elvis (El Ultimo Elvis) van regisseur Armando Bo. Op 29 april begint de kaartverkoop.