Krajicek wint bij rentree samen met De Vroome

Boris (borisz)

Michaëlla Krajicek heeft haar eerste wedstrijd bij haar rentree gewonnen. In het dubbeltoernooi van ITF 10k-Heraklion won ze samen met Indy de Vroome van het Zweeds/Canadese duo Julia Klackenberg/Tara Vasovic met 6-2 en 6-0. Het duo is in Griekenland als vierde geplaast. 

Krajicek kwam vorig jaar augustus voor het laatst in actie tijdens kwalificaties van de US Open, toen verloor ze in de eerste kwalificatieronde. Na lang blessureleed maakte ze vandaag haar comeback in het professionele circuit. Dinsdag of woensdag zal ze ook haar eerste solopartij spelen. Ze neemt het dan op tegen Camilla Rosatello(Ita, WTA-1018).

Krajicek is afgedaald tot de 926ste positie op de wereldranglijst, maar ze mag de komende tijd gebruikmaken van een beschermde status om weer speelritme op te doen. Deze week speelt ze in Heraklion, in mei zal ze de ITF-toernooien van Trnava(75k) en Praag(100k) spelen. Ook zal Krajicek volgende maand voor het Amersfoortse Alta actief zijn in de eredivisie. Krajicek zal ook haar bescherme ranking inzetten om aan Wimbledon mee kunnen te doen. 

De Vroome heeft haar eerste rondepartij al gewonnen. De als vierde geplaatste in Heraklion versloeg de Spaanse Josephine Boualem(WTA-870) met 6-1 en 6-3.