2K Games moffelt XCOM weg

2K Games heeft alle verwijzingen naar het schietspel XCOM offline gehaald. De website van de game geeft een 404-foutmelding en YouTube-videos zijn niet langer toegankelijk. De productie van XCOM heeft al meerdere malen vertraging opgelopen. Daarnaast dook vorig jaar het gerucht op dat het spel niet langer een firstpersonshooter is.

Met het offline halen van de officiële website en filmpjes op YouTube is het waarschijnlijk dat de game niet onder de naam XCOM op de markt komt. Uitgever 2K Games noch moederbedrijf Take-Two Interactive heeft iets bekendgemaakt over het lot van het schietspel.

Begin vorig jaar maakte 2K Games bekend dat XCOM een jaar later op de markt zou komen. In het voorjaar werd het spel nogmaals vooruitgeschoven. Het uitstel kwam vermoedelijk als reactie op previews van journalisten. Velen noemden het schietspel weinig origineel.

Vorig jaar oktober lekte het bericht uit dat het concept van XCOM zou zijn omgegooid. Het zou nu een actiespel zijn dat gespeeld wordt vanuit een schouderperspectief.


2K Games moffelt XCOM weg