Velthuizen loopt een hersenschudding op

Tiede-Jan Breevaart

Het is nog de vraag of Vitesse volgende week tegen Feyenoord een beroep kan doen op doelman Piet Velthuizen. De goalie liep een hersenschudding op tegen Roda JC.

Velthuizen moest in Kerkrade van het veld na een botsing met Roda-speler Mikolaj Lebedynski. De aanvaller knalde vol met zijn knie op het hoofd van de doelman van Vitesse. Velthuizen probeerde daarna snel op te staan, maar viel vervolgens. Clubarts Edwin Goedhart vond het niet verantwoord om de goalie te laten staan.

De Nijmegenaar wilde eigenlijk doorspelen, maar ging na inmenging van Goedhart en Theo Janssen van het veld. Tweede doelman Eloy Room verving Velthuizen, die door de hersenschudding een vraagteken is voor de topper in De Kuip tegen Feyenoord. Het is voor de keeper afwachten hoe zijn herstel gaat de komende dagen.

Velthuizen was overigens al een vraagteken voor de ontmoeting in Rotterdam. Uitgerekend volgend weekend is de vrouw van de keeper uitgerekend. Velthuizen liet al weten dat de bevalling voorgaat als hij een keuze moet maken. Vitesse is na de 3-3 tegen Roda achterop geraakt in de titelrace. Het gat met Ajax is nu vijf punten.