Scott wint als eerste Australiër Masters

Frank (franklop)

Adam Scott heeft zondag de Masters gewonnen. De 32-jarige Australische golfer stond na 72 holes samen met Angel Cabrera uit Argentinië op negen slagen onder par. Op de tweede play-offhole sloeg Scott echter een birdie, waar Cabrera op par was blijven steken. Daarmee veroverde Scott het felbegeerde groene colbertje.

Scott is pas de eerste Australiër die de Masters wint. Bovendien is het zijn eerste zege bij een major. In 2011 was hij al eens gedeeld tweede in Augusta, vorig jaar gaf hij de zege tijdens The Open uit handen en werd hij ook daar tweede.

In de steeds harder vallende regen begonnen Cabrera en Brandt Snedeker zondag als gezamenlijke leiders aan de dag. Waar het voor de Argentijnse winnaar van 2009 uitstekend ging met birdies op de tweede en de zevende hole, kende Snedeker een moeizame dag.

De Amerikaan sloeg op de front nine twee birdies en twee bogeys, maar vervolgde met drie bogeys in vijf holes. Een birdie en een bogey later had hij een ronde 75 neergezet en eindigde hij op een gedeelde zesde plaats met min vier.

De Australiër Marc Leishman en Tiger Woods werden met een slag minder vierde. De nummer één van de wereld begon met bogeys op de vijfde en zevende hole, maar stelde daar vervolgens vier birdies tegenover. Als hij sterker had geput had de Amerikaan zelfs de leiders nog kunnen bedreigen, maar naar eigen zeggen speelde de regen hem parten.

Jason Day was de eerste die Cabrera het vuur aan de schenen legde. De Australiër, twee jaar geleden al eens gedeeld tweede achter Charl Schwartzel, kroop naderbij en terwijl Cabrera van min negen naar min zeven zakte, ging Day naar min negen. Ook hij kende echter nog een aantal moeizame holes en hij eindigde de Masters op min zeven en de derde plaats.

Toen Day wegzakte was het zijn landgenoot Scott die de leiding overnam. Terwijl hij op min acht stond zag hij Cabrera weer langszij komen, maar Scott was niet onder de indruk. De andere gedeelde nummer twee van 2011 besloot zijn ronde met een lange birdieputt en ging naar negen slagen onder par. Cabrera beantwoordde dat echter direct met ook een birdie.