Van Persie opgelucht na treffer bij Stoke

Boris (borisz)

Robin van Persie vond zondagmiddag voor het eerst sinds 10 februari het net in de Premier League. De spits van Manchester United scoorde tegen Stok City (0-2 winst). Van Persie liet na zijn doelpunt duidelijk merken hoe blij hij was.

"Iedereen kon zien hoe blij en opgelucht ik was", zei de Rotterdammer tegen de BBC. "Natuurlijk gaat het altijd om de overwinning, maar ik vind het leuk om doelpunten te maken." Van Persie besloot om na zijn goal Sir Alex Ferguson om de schouders te vliegen.

"Het was mooi om het doelpunt zo intens te vieren. We kwamen met z'n allen bij elkaar. De emoties, de fans, de spelers, de staf. Dat hebben we echt optimaal gevierd", aldus Van Persie, die met Manchester United op weg is naar de landstitel. De voorsprong op rivaal Manchester City is vijftien punten. Ferguson is dus ook tevreden.

De Schotse manager was verrast door het gezamenlijke feestje met zijn spits. "Robin van Persie speelde fantastisch, weer erg geconcentreerd. De penalty raakte hij ook perfect en het juichen was mooi, alhoewel hij me bijna vermoordde. Hij moet niet vergeten dat ik 71 ben...", aldus Ferguson na de winst op Stoke City.