De Boer: "PSV na 1-2 rijp voor slachting"

Redactie

Ajax heeft dankzij een 2-3 zege bij concurrent PSV een grote stap gezet naar de derde landstitel op rij. Trainer Frank de Boer vond de overwinning in Eindhoven terecht. Ajax wist via Kolbeinn Sigthórsson en Christian Eriksen twee doelpunten te maken, maar via Jeremain Lens kwam PSV twee keer terug in de wedstrijd. Uiteindelijk wisten de Amsterdammers in de tweede helft alsnog met een derde doelpunt de zege op te eisen. Invaller Derk Boerrigter bepaalde de eindstand in de topper op 2-3.

"We hebben zeer terecht gewonnen. Al met al is 3-2 gewoon fantastisch", zei Ajax-coach De Boer volgens De Telegraaf. De trainer van de lijstaanvoerder in de Eredivisie zag niet altijd even goed voetbal. "Ik vond beide teams angstig spelen. PSV was na de 2-1  rijp voor de slachting. Toen speelden we onszelf uit de wedstrijd."

"Dan kan hij een keer verkeerd vallen en dat gebeurde ook. Gelukkig kwamen we toen nog een keer terug. We hebben PSV zo een tik gegeven en een cadeautje van de andere concurrenten gekregen", aldus De Boer, die eerder dit weekend concurrenten Vitesse en Feyenoord punten zag morsen. Ajax staat nu vijf punten 'los'.