R. Koeman: "Diep teleurgesteld in mijn ploeg"

Boris (borisz)

Ronald Koeman was na RKC Waalwijk - Feyenoord (1-1) diep teleurgesteld in zijn ploeg. "Als je dit soort wedstrijden niet wint, kun je het beter niet over een titel hebben."  Feyenoord verloor zeer dure punten op bezoek bij RKC en dat zat Koeman duidelijk dwars na afloop. "Ik ben diep teleurgesteld in mijn ploeg. En dat is heel wat, dat heb ik nog nooit gezegd", vertrouwde Koeman Eredivisie Live toe na de 1-1 in Waalwijk.

"Ik vind dat wij op dit soort momenten verzaken om te beseffen wat er wordt gevraagd. Ik heb in de rust gezegd dat we met vuur speelden. De bereidheid werd minder, dat zag je na rust terug. Een schoolvoorbeeld is de manier waarop het doelpunt tegen krijgen… Dat is schandalig."

Feyenoord staat door dit gelijke spel nu zes punten achter op Ajax en omdat de Amsterdammers een beter doelsaldo hebben lijken alle titelkansen verkeken. "Als je dit soort wedstrijden niet wint, dan kun je het beter niet over een titel hebben. Dit zijn details die bepalen of je zo'n landskampioenschap binnen kan halen", was Koeman duidelijk.