Van der Garde had op meer gehoopt

zoem

Formule 1-coureur Giedo van der Garde is niet tevreden over zijn resultaat in de Grand Prix van China. "De auto mist eenvoudigweg nog snelheid", oordeelde de Nederlander over zijn Caterham-bolide. "We zitten wat dat betreft midden in een proces waar we doorheen moeten."

Van der Garde startte van de 21e startplaats maar schoof vlak na de start drie plaatsen op. Daarna kon hij het tempo echter niet bijbenen. "De banden vormen voor mij het belangrijkste probleem. Ik heb nog steeds mega onderstuur. De afstelling van de auto sluit op dit moment niet optimaal aan bij mijn manier van rijden."

Toch blijft Van der Garde realistisch. "We wisten van tevoren dat de eerste races van het seizoen een kwestie van overleven zouden worden, dus daar moeten we nu niet over zeuren. Het is zoals het is. Ik heb het volste vertrouwen in de toekomst."

Met zijn derde finish in drie races schreef Van der Garde bovendien vaderlandse autosportgeschiedenis. Hij is de eerste Nederlander in de Formule 1 die daar in slaagt.


Van der Garde had op meer gehoopt (Foto: Novum)