Beste strandweer in Zeeuws-Vlaanderen

bennootje

Van de zeestranden in Nederland bieden die in Zeeuws-Vlaanderen zondag het beste weer. De stranden daar profiteren het meest van de warme lucht die vanuit België binnenstroomt, zegt een woordvoerder van weeronline.nl.

Verder naar het noorden toe wordt het minder aangenaam op de stranden. "Scheveningen heeft na Zeeuws-Vlaanderen de beste papieren, maar op de Waddeneilanden is het niet warm", zegt de woordvoerder.

Omdat er voornamelijk een zuidelijke stroming staat, komt er weinig koelte vanaf de zee het strand op. Toch is het niet aan te raden met enkel een korte broek en T-shirt het strand op te gaan. "Er staat met windkracht 4 nog een behoorlijke wind. Dat voel je op het strand wel. Het is er nog zo'n 18 a 19 graden, maar het voelt een stuk kouder."

Zondag komt de temperatuur naar verwachting voor het eerst in 173 dagen boven de 20 graden uit. Op 22 oktober werd het nog 22,0 graden, sindsdien is van een warme dag geen sprake meer geweest.

Hoewel de kou lang aanhield, duurde het vorig jaar langer voordat van een warme dag kon worden gesproken. Dat was toen pas op Koninginnedag, 30 april. Het kan nog een stuk later, in 1983 viel de eerste warme dag pas op 31 mei.