[Bundesliga] Rood Toprak biedt Schalke perspectief

Boris (borisz)

Schalke 04 heeft ternauwernood een punt overgehouden aan de topper tegen Bayer Leverkusen (2-2). Beide ploegen gingen vanaf het begin van de wedstrijd vol voor de winst. Vandaar dat de gemoederen hoog opliepen toen vlak voor de rust de 0-1 op het scorebord kwam. Schalke, zonder Klaas-Jan Huntelaar, raakte op achterstand door een kopbal van Simon Rolfes.

Bayer nam na de rust het heft in handen. De ploeg creëerde kans na kans en vergrootte een kwartier na de rust de score naar 0-2. Dit maal was Michal Kadlec de gelukkige. Lang kon Bayer echter niet van de verdubbelde score genieten. Na 70 minuten was het Teemu Pukki die op aangeven van Michel Bastos de spanning terugbracht.

Die spanning werd Bayer in de slotfase teveel. Verdediger Ömer Toprak kreeg een discutabele directe rode kaart en Schalke mocht vanaf elf meter aanleggen. Raffael benutte het buitenkansje en zette zijn ploeg daarmee op gelijke hoogte. Daarna was er geen tijd meer over voor Bayer om alsnog een driepunter te pakken.

Bij winst in de topper had Schalke concurrent Bayer op één punt kunnen naderen. Door het gelijkspel blijft het verschil vier punten. Er zijn voor alle ploegen nog vijf wedstrijden te spelen in de Bundesliga.