Verdachte ramkraak gepakt na dollemansrit

Redactie

Een 37-jarige man uit Den Bosch die wordt verdacht van een ramkraak is zaterdagochtend in zijn woonplaats opgepakt na een dollemansrit. De man raakte tijdens de rit onder meer woningen en geparkeerde voertuigen. Verschillende mensen moesten uitwijken. De politie loste verschillende schoten in een poging een einde te maken aan de gevaarlijke situatie, meldt de politie zaterdag.

De ramkraak vond vrijdag even voor 22.45 uur plaats bij een groothandel op de Kleine Elst in Rosmalen. Met een bestelauto was geprobeerd een opening te forceren aan de voorkant van de winkel. Toen dat mislukte, reed het busje weg.

Een tijd later werd de politie gewaarschuwd over problemen bij een woning aan de Kogelbloemstraat in Den Bosch. Toen de politie arriveerde, werd daar de bij de ramkraak gebruikte bestelbus aangetroffen. Agenten benaderden het voertuig voorzichtig, maar de bestuurder gaf vol gas en reed de stoep op. Het busje raakte daarbij verschillende woningen en geparkeerde auto's.

Door een politieauto te rammen zag de man kans weg te komen. Op de Graafseweg reed hij zich echter klem. De man ramde in een poging weg te komen diverse keren een politieauto en straatmeubilair. De politie loste verschillende schoten in een poging de man een halt toe te roepen.

De man ontkwam desondanks opnieuw. Korte tijd later werd zijn busje in de Wilgenstraat leeg aangetroffen. De politie kreeg vervolgens te horen dat de man bij de Kogelbloemstraat in een auto is gestapt, die vervolgens wegreed. Op de Orthenseweg werd deze auto gezien. De verdachte lag plat op de achterbank. De politie zette deze auto aan de kant, waarna de man werd aangehouden. Hij verzette zich hierbij wel.