FOK!filmtips van de dag: The Bourne Ultimatum

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Na The Bourne Identity en The Bourne Supremacy kruipt acteur Matt Damon in deze derde actiefilm naar de boeken van Robert Ludlum opnieuw in de huid van Jason Bourne - een ex-geheim agent die zijn geheugen heeft verloren en niet weet welke verschrikkelijke dingen hij voor zijn opdrachtgevers heeft gedaan. Regisseur Paul Greengrass, die in 2004 ook al het tweede deel maakte, gooide in 2006 hoge ogen met zijn beklemmende film United 93. Naast Damon keren ook Julia Stiles en Joan Allen terug in hun rollen. De cast wordt aangevuld door Paddy Considine en David Strathairn. The Bourne Ultimatum is te zien om 20.30 uur op SBS6.

 

Country Strong gaat over een opkomende singer-songwriter, Beau Williams, die verliefd wordt op een gevallen countryzangeres, Kelly Canter. Haar manager en echtgenoot Ed, neemt het duo mee op een concerttournee. Samen met Chiles Stanton, een ex-model die het als zangeres wil proberen te maken. Tijdens hun reis raken de vier verstrikt in romantische verwikkelingen die tot complicaties leiden. De cast bestaat onder andere uit Gwyneth Paltrow, Garrett Hedlund, Tim McGraw, Leighton Meester en Ed Bruce. Te zien om 20.30 uur op RTL8.

Advocaat Andrew Garfield heeft een verhouding met Jane, die doof is. Op een dag komt Jane's man te vroeg thuis en betrapt Andrew en Jane in bed. Andrew schiet de man dood. De politie verdenkt Jane van de moord en wil dat Andrew haar verdedigt in de rechtszaak. Nu moet hij haar verdedigen, zonder enige verdenking op zichzelf te richten. Tegelijkertijd is dit misschien de grote zaak die zijn carrière bevordert. In Her Defense is te zien om 01.05 uur op BBC1.

Andere titel op de filmposter hieronder, waarom dat is, geen idee.

Filmposter In Defense