FOK!filmtips van de dag: Independence Day

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

De grote hit Bruce Almighty met Jim Carrey, bracht in 2003 485 miljoen dollar op en betekende een grote doorbraak voor Steve Carell die in de bijrol van nieuwslezer Evan Baxter te zien was. In 2005 speelde de komiek in de verassende hit The 40 Year Old Virgin en verbaasde vriend en vijand toen hij de rol accepteerde van de depressieve homoseksueel Frank in de tragikomedie Little Miss Sunshine. Zowel Jim Carrey als zijn tegenspeelster Jennifer Aniston wilden niet in een vervolg spelen op Bruce Almighty, de producenten hebben daarom het roer omgegooid en het verhaal te laten gaan over Evan Baxter. Met een budget van ongeveer 150 miljoen dollar gaat Evan Almighty de geschiedenis in als één van de duurste komedies aller tijden. Te zien om 18.40 uur op NET5.

 

Gigantische buitenaardse schepen komen richting de aarde en hangen boven enkele grote steden. Elke poging tot communicatie met de aliens leidt tot niets, maar intussen komt David Levison er achter dat de aliens in minder dan een dag aan zullen gaan vallen. Nadat de grote steden compleet verwoest zijn door de buitenaardse schepen besluiten de overlevenden terug te vechten met behulp van een buitenaards schip dat enkele decennia geleden op aarde is neergestort. Independence Day is te zien om 20.00 uur op RTL7.

De muziekdocumentaire Bad 25, geeft een blik achter de schermen van het album Bad gemaakt door Michael Jackson. Tijdens de opnames is het 25 jaar geleden dat dit iconische album uitkwam en de recordbrekende wereldtournee plaatsvond. De documentaire bevat meer dan 40 interviews, persoonlijk uitgevoerd door Spike Lee, met Michael’s vertrouwelingen: choreografen, musici en andere medewerkers die hebben bijgedragen aan dit project. Te zien om 22.00 uur op CANVAS.

Na Apollo Creed verslagen te hebben heeft Rocky Balboa eindelijk de tijd om het eens wat rustiger aan te doen. Hij raakt bevriend met Creed en brengt meer tijd door met zijn vrouw. Wanneer hij echter verslagen wordt door de nieuweling Clubber Lang wil niemand meer iets van hem weten. Creed weet Rocky over te halen om een rematch te organiseren. Rocky III is te zien om 23.50 uur op SBS6.

Miss Congeniality 2: Armed & Fabulous, New Jack City en The Haunting zijn vandaag ook te zien op de televisie.