Cricketers op voorsprong tegen Namibië

Boris (borisz)

De Nederlandse cricketers hebben na de eerste innings van de vierdaagse wedstrijd voor de Intercontinental Cup tegen Namibië een kleine voorsprong genomen. Namibië kwam op een totaal van 276 mede dankzij het goede bowlen van Timm van der Gugten. Hij nam snel de laatste drie wickets, na op de eerste dag in Windhoek al vier Namibiërs naar de kant te hebben gestuurd. Van der Gugten stond in 31.5 overs slechts 68 runs toe.

Nederland kwam tijdens het batten zelf tot 280 runs voor het verlies van negen wickets. Dat zorgde alvast voor zes punten voor de Intercontinental Cup. Tom Cooper liet met 83 runs de meeste runs namens Nederland noteren. Debutant Michael Rippon noteerde 65 rus en Stephan Myburgh kwam tot 34 runs. Pieter Seelaar (10 not out) en Ahsan Malik (11 not out) beslisten de inning pas in de slotfase, nadat Nederland door toedoen van met name bowler Christi Viljoen van 197/3 naar 262/9 was gegaan.

De Intercontinental Cup is een competitie tussen acht associate landen. Alle wedstrijden worden gespeeld over vier dagen. Naast deze competitie speelt Nederland op 16 en 18 april twee ééndaagse wedstrijden tegen Nambibië voor de World Cricket League Championship(WCCC). De winnaars van de WCCC plaatsen zich voor het WK cricket over twee jaar in Australië en Nieuw-Zeeland.