Rentree Hoogerland in Ronde van Romandië

Frank (franklop)

Johnny Hoogerland maakt over anderhalve week zijn rentree in het wielerpeloton. De Zeeuw is door werkgever Vacansoleil geselecteerd voor de Ronde van Romandië, die van 23 tot en met 28 april wordt verreden. Hoogerland raakte begin februari gewond bij een aanrijding met een auto. Hij kneusde daarbij onder meer zijn lever en brak meerdere ribben.

Hoogerland liet bijna een maand geleden al weten het vizier op de Zwitserse rittenkoers gericht te hebben. "Johnny is al een paar weken goed in training, eigenlijk verloopt alles volgens plan", lichtte een woordvoerder vrijdag toe. "Hij is momenteel in de Ardennen om aan zijn conditie te werken."

De coureur, die werd geschept door een onoplettende automobilist, moest na zijn val zelfs twee dagen op de intensive care van een Spaans ziekenhuis verblijven.

Het was niet voor het eerst dat Hoogerland in het nieuws kwam door een aanrijding met een auto. In de Tour de France van 2011 werd de Zeeuw door een perswagen gelanceerd in het prikkeldraad. Dat incident werd breed uitgemeten in de internationale pers.