"PSV gaat boventoon voeren tegen Ajax"

Tiede-Jan Breevaart

Kenneth Perez denkt dat Ajax een zware klus gaat krijgen als het dit weekend bij PSV op bezoek gaat. De Deen speelde voorheen in zowel het shirt van Ajax als van PSV.

"Ik kan me de 1-5 in Eindhoven nog goed herinneren. In die wedstrijd eiste de scheidsrechter (Eric Braamhaar, red.) een hoofdrol op door te juichen bij de 1-5, die ik scoorde. Hij maakte toen een juichgebaar omdat hij vlak daarvoor voordeel had gegeven", zegt hij tegen Voetbal International.

Bij de komende confrontatie dicht hij de Eindhovenaren meer kans toe. "PSV speelt thuis, dus ik neem wel aan dat zij de boventoon gaan voeren. Alles valt of staat met hoe PSV het veld op gaat tegen Ajax."

"Ik verwacht een getergd en agressief PSV, maar of dat gaat leiden tot een overwinning weet ik niet. Maar als ze zichzelf in toom kunnen houden is die agressie wel een goed middel om van Ajax te winnen. Ajax staat voor goed combinatiespel en PSV gebruikt meer krachtvoetbal met snelheid en agressiviteit. Als Ajax wint is het kampioenschap beslist. In de laatste vier wedstrijden zal Ajax niet twee keer verliezen."