Redelijke vrijdag voor Giedo van der Garde in China

Jan Willem (WEST)

Giedo van der Garde is redelijk tevreden over het verloop van de vrije trainingen op het circuit van Shanghai. De Caterham-coureur had tijdens de eerste sessie een probleem met het KERS-systeem. In de middag ging de Nederlander er in de eerste bocht even af. Hij bleef wel ruim voor zijn teamgenoot.

"Ik heb twee redelijke trainingen achter de rug, al waren er wel een paar problemen", zegt Van der Garde. "In de ochtend was er iets mis met mijn KERS, waardoor ik het de hele sessie zonder dit systeem moest doen, en in de middag ging ik op een setje mediums iets te hard de eerste bocht in, waarna we het plan voor de tweede training iets moesten omgooien. Desondanks hebben we veel goede data over die band verzameld en op de zachte band presteerden we ook niet onaardig. De banden slijten ontzettend snel hier, en dan vooral de zachte compound, dus we moeten nu goed gaan kijken hoe we hier op zondag het beste mee om kunnen gaan."

"We wisten van tevoren al dat dit geen gemakkelijk weekend voor ons zou worden, maar toch denk ik dat we op zaterdag en zondag een goed gevecht moeten kunnen leveren. De sfeer in het team is goed en als we het hier in de race net zo goed kunnen doen als op de zondag in Maleisië, komt het allemaal wel goed."