[Upd] Verdachte dood peuter verdacht van moord

Redactie

Een van de drie mensen die dinsdagavond werden opgepakt nadat in Amsterdam Zuidoost een 3-jarig jongetje van de zesde etage van een flat was gevallen, blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam heeft besloten dat de verdachte in ieder geval nog twee weken mag worden vastgehouden, meldt een woordvoerder van de rechtbank vrijdagmiddag.

De politie maakte eerder op de dag nog bekend dat de ouders van het kind waren vrijgelaten. Ze worden niet langer verdacht van betrokkenheid bij de dood van het kind.

De man en vrouw van 46 en 27 jaar werden kort na het incident samen met een 37-jarige man opgepakt. De 37-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer. Hij zou een dronken neef zijn, meldde de Amsterdamse zender AT5. De politie wilde daar niets over kwijt.

De peuter viel dinsdag rond 23.00 uur naar beneden van een flat in de Bijlmer aan de Kikkenstein. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Het is nog niet duidelijk of hij daadwerkelijk is gevallen of wellicht is gegooid.

Update 18.43 uur
De 37-jarige man die vastzit wegens betrokkenheid bij de val van het 3-jarige jongetje van een flat in Amsterdam-Zuidoost, wordt verdacht van moord danwel doodslag. Dat maakte een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vrijdagavond bekend.