Chris Taylor wil vervolg Total Annihiliation

Redactie

Chris Taylor, de ontwerper van Total Annihilation, heeft verteld dat hij graag weer aan het werken wil aan een nieuw deel van het realtime strategiespel. Zijn bedrijf, Gas Powered Games, werd onlangs overgenomen door Wargaming.

Taylor vertelde tijdens het GDC-evenement over een mogelijke terugkeer van Total Annihilation: "Ik zou graag willen ja, maar het probleem is dat je niet alleen een vervolg kunt maken van een spel dat is 17 of 16 jaar oud is. Je moet updaten en evolueren om het in de huidige situatie in de markt te laten passen. Maar het is echt een complexe vraag om te beantwoorden want willen mensen iets dat is geëvolueerd, of willen ze gewoon terug gaan in de tijd en dat het weer 1998 is, en we gaan werken aan Total Annihilation 2? Willen ze dat spel? Wat willen ze voor een gameplay, willen ze een ervaring zoals een verpakt product? Maar ja, het zou geweldig zijn om er iets mee te doen."

Of Wargaming hem daar aan laat werken of dat ze andere ideeën hebben voor games wordt nog afwachten. Ondertussen zijn ex-medewerkers begonnen met een Kickstarterproject Planetary Annhiliation. Dus mocht Chris toch niet mogen of willen, dan hebben de fans nog naar iets uit te kijken.