Walking Dead-scenarist zet tanden in The Shining

Borizzz

Glen Mazzara gaat aan de slag met het scenario van The Overlook Hotel. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De film is een prequel van de filmklassieker The Shining, gebaseerd op het werk van Stephen King en met Jack Nicholson in de hoofdrol. Mazzara is bekend door zijn schrijfwerk voor de zombieserie Walking Dead.

The Overlook Hotel speelt zich in hetzelfde hotel af als in de filmklassieker van Stanley Kubrick. De prequel gaat over de jaren voordat Jack Torrance, in The Shining gespeeld door Nicholson, met zijn vrouw en paranormale zoontje zijn intrek neemt in het hotel dat in de winter niet in gebruik is.

De 45-jarige Mazzara baseert het scenario van The Overlook Hotel niet op werk van King. King zelf rondde onlangs Doctor Sleep af, een vervolg van zijn boek The Shining. Het boek komt in september uit. De schrijver was overigens geen fan Kubricks film uit 1980. De sequel gaat over het volwassen geworden, paranormale zoontje van Torrance. Zoals de meeste boeken van King zal zijn nieuwe boek vermoedelijk ook worden verfilmd.


Walking Dead-scenarist zet tanden in The Shining (Foto: Novum)