Perez: "PSV moet niet opgefokt opkomen"

Maarten (rubbereend)

Kenneth Perez verwacht dat de topper tussen PSV en Ajax van komende zondag beslissend zal zijn in de titelstrijd. "Al is dat alleen zo als Ajax wint", zegt de oud-speler van beide clubs in het Algemeen Dagblad.

"Bij een overwinning van PSV zie ik die ploeg nog wel ergens punten verspelen. Of ze krijgen zo'n boost dat ze doorstomen naar het kampioenschap." Perez vindt het moeilijk een voorspelling te doen over het duel. "Ik verwacht dat PSV er vol in vliegt. Met die strijdwijze maken ze een goede kans. Het is zoals Dick Advocaat het zegt, ze hoeven niet eens in vorm te zijn om te winnen van Ajax."

De Deen adviseert PSV wel om niet al te fanatiek aan het duel te beginnen. "Ik kan me goed voorstellen dat een van de PSV'ers binnen twintig minuten een rode kaart krijgt, omdat ze te opgefokt aan de wedstrijd beginnen. Weet PSV die agressiviteit goed te kanaliseren, dan krijgt Ajax het heel moeilijk. Maar als je nuchter kijkt, dan zijn Ajax en Vitesse in deze fase van het seizoen de twee meest stabiele ploegen."