Vettel gunde ploeggenoot Webber zege niet

Frank (franklop)

De kou tussen ploeggenoten Sebastian Vettel en Mark Webber bij Red Bull is nog lang niet uit de lucht. Vettel liet donderdag weten geen spijt te hebben van zijn omstreden inhaalactie vorige maand tijdens de Grand Prix van Maleisië. "Ik zou de volgende keer waarschijnlijk hetzelfde doen. Mark verdiende het niet om te winnen."

Vettel glipte op het circuit van Sepang in de slotfase langs zijn ploeggenoot en handelde daarmee in strijd met de teamorders. Webber was na afloop furieus, al beweerde teambaas Christian Horner dat beide coureurs na een verhelderend gesprek weer prima door een deur konden.

Vettel zegt de instructies van zijn ploeg tijdens de race verkeerd begrepen te hebben, maar maalt daar niet om. "Ik heb nooit enige steun van Mark gekregen", beweert de drievoudig wereldkampioen Formule 1. "Hij heeft in het verleden vaak genoeg de kans gehad om het team te helpen, maar liet dat altijd na."

De kans is klein dat Vettel en Webber volgend seizoen weer voor hetzelfde team rijden. Webber heeft een aflopend contract en raakt mogelijk zijn plaats kwijt aan Kimi Räikkönen, die momenteel in dienst is van Lotus.

Vettel deed zijn uitspraken in aanloop naar de Grand Prix van China van komend weekeinde. De Duitser gaat na twee races aan de leiding in de stand om het wereldkampioenschap. Webber bezet achter Räikkönen de derde plaats.


Vettel gunde ploeggenoot Webber zege niet (Foto: Novum)