[CL] Uitslagen kwartfinales (10/04/2013)

Stefan (sportfreak)

Vanavond stonden de returns op het programma van de partijen uit de kwartfinales tussen FC Barcelona - Paris St. Germain en Juventus - Bayern München. Hieronder de uitslagen van beide duels.

Juventus - Bayern München

Bayern München heeft de halve finale van de Champions League bereikt. De Duitsers wonnen met 0-2 bij Juventus. De Italianen gingen in de heenwedstrijd ook al onderuit.

Juventus wist wat het te doen stond in Turijn. De Oude Dame moest een 2-0 nederlaag ongedaan maken uit de heenwedstrijd. Trainer Antonio Conte kon vanwege schorsingen niet beschikken over Arturo Vidal en Stephan Lichtsteiner. Bij Bayern ontbrak Toni Kroos, die in München uitviel met een spierblessure. Daarom kreeg Arjen Robben dit keer een basisplek bij de kersverse kampioen van Duitsland, die vol vertrouwen naar Italië kwam. Bayern heeft de landstitel binnen en maakt nog kans op de DFB Pokal en de Champions League. De ploeg van Jupp Heynckes rekende wellicht op een offensief van Juventus, maar die bleef uit. De bezoekers hielden zonder veel moeite stand en kregen zelfs wat kansen. De grootste kwam op naam van David Alaba, trefzeker in de heenwedstrijd. De Oostenrijker haalde uit na een afgeslagen corner. Ditmaal kon Gianluigi Buffon wel redden.

De doelman had iets meer te doen dan zijn collega Manuel Neuer. De goalie van Bayen moest alleen bij een vrije trap van Andrea Pirlo in actie komen. Het harde schot werd onder de lat vandaan gebokst. Juventus kon niet echt een vuist maken tegen Bayern, dat af en toe dreigend werd in de omschakeling. Robben en Franck Ribéry misten bij hun schoten de scherpte. Het verschil met Juventus was dat Bayern niet hoefde te scoren.

Conte spoorde in de rust zijn ploeg aan een tandje bij te schakelen. Dat leverde direct een goede kans op. Fabio Quagliarella kwam goed naar binnen en schoot venijnig op het doel van Neuer. De poging ging via de paal naast. Even kreeg het thuispubliek hoop, maar die verdween weer snel. Bayern herpakte na de snelle kans de controle en was via Arjen Robben dichtbij een doelpunt. Het gekrulde schot van de Nederlander kwam via de paal terug. Buffon werd gered door het alluminium. Maar niet veel later moest hij alsnog de bal uit het net halen. Vanuit een vrije trap kon Javi Martinez de bal beroeren. Buffon bracht redding, maar in de rebound kopte Mario Manzukic de 0-1 binnen. Daarmee was het lot van Juventus bezegeld. De Italianen hadden op dat moment vier goals nodig om alsnog de halve eindstrijd te bereiken. Niemand geloofde daarin. Zeker gezien de wijze waarop Bayern speelde.

De Duitsers en met name Thomas Müller spaarden Juventus nog in de slotfase. Müller miste twee keer vanuit een kansrijke positie en Buffon hield Robben nog van scoren af. Uiteindelijk wist invaller Claudio Pizarro in de extra tijd wel de 0-2 binnen te prikken. Voor Bayern betekent de zege een stap dichterbij de derde Champions League-finale in vier jaar tijd. Tegen Internazionale en Chelsea ging de eindstrijd verloren. Bayern zal nu alles uit de kast willen halen voor succes.

Juventus

0 - 2
(0-2) 

Bayern München*

     64' Mandzukic 
 90+1' Pizarro 
 
 Gele kaart: Bonucci, (Juventus), Mandzukic, (Bayern München)
 
Stadion: Juventus Stadium, Turijn
Toeschouwers: 41.000
Arbiter: Velasco (spa)
 
Opstelling:   Opstelling:
Buffon
Barzagli
Bonucci
Chiellini
Padoin (Isla/69)
Pogba
Pirlo
Marchisio (Giaccherini/79)
Asamoah
Quagliarella(Matri/66)
Vucinic
  Neuer
Lahm
v. Buyten (Boateng/35)
Bonfim Dante
Alaba
Robben
Martínez
Muller
Schweinsteiger
Ribéry (Lui Gustavo/80)
Mandzukic (Pizarro/83)

FC Barcelona - Paris St. Germain

FC Barcelona heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de laatste vier van de Champions League. De Catalanen hielden Paris-Saint Germain ternauwernood op 1-1.

Zonder de niet geheel fitte Lionel Messi begon Barcelona aan het duel met PSG, dat de ploeg vorige week nog op 2-2 hield in Parijs. De Catalanen begonnen met Cesc Fábregas in de punt van de aanval, die afgelopen weekend nog driemaal trefzeker was tijdens het competitieduel met Real Mallorca. Namens PSG keerde Zlatan Ibrahimovic weer voor even terug in Camp Nou, waar de Zweedse spits één seizoen actief was en via de achterdeur vertrok.

Barcelona begon sterk aan het duel en had al binnen een minuut bijna een doelpunt te pakken. Een vrije trap van Xavi teisterde echter het zijnet. PSG, dat minimaal eenmaal moest scoren om door te gaan naar de halve finale, verstopte zich niet en was vooral via de omschakeling regelmatig gevaarlijk. Zo kwam Ezequiel Lavezzi al snel vrij voor Victor Valdes, maar de doelman stopte de inzet van de Argentijn. Ook het Braziiaanse talent Lucas Moura liet zich gelden. De aanvaller was vlak voor rust bijna trefzeker met een knappe kopbal, maar Valdes hield Barcelona op de been. Vlak na rust kwam PSG alsnog op een verdiende voorsprong. Javier Pastore was het eindstation van een snelle counter en plaatste de bal langs Valdes: 0-1. Trainer Tito Vilanova besloot bliksemsnel in te grijpen en stuurde Messi van de bank om zich warm te lopen. Gelijk na de inbreng van de Argentijnse superster kreeg Barcelona controle over de wedstrijd.

Twintig minuten voor tijd kwamen de Catalanen op gelijke hoogte. Messi zette de aanval op, Villa legde terug op rand zestien en Pedro schoot de bal keihard in de touwen: 1-1. In de resterende minuten kwam Barcelona niet meer in de problemen en was het via een geweldige actie van Andrés Iniesta nog dichtbij 2-1. De Catalanen plaatsen zich dankzij de moeizame remise voor de laatste vier van de Champions League. Eerder gingen Borussia Dortmund en Real Madrid de club al voor.

FC Barcelona*

1 - 1
(2-2) 

Paris St. Germain

 71' Pedro    50' Pastore 
 
 Gele kaart: Correia, (FC Barcelona), Lavezzi, T. Silva, Beckham, (Paris St.Germain)
 
Stadion: Nou Camp, Barcelona
Toeschouwers: 90.000
Arbiter: Kuipers (Ned)
 
Opstelling:   Opstelling:
Valdés
Alves
Piqué
Correia (Bartra/62)
Alba
Xavi
Busquets
Iniesta
pedro
Fabregas (Messi/62)
Villa (Song/84)
  Sirigu
Jallet (v.d. Wiel/88)
Alex
T. Silva
Maxwell
Lucas Moura
Verratti (Beckham/83)
Motta
Pastore
Ibrahimovic
Lavezzi (Gameiro/81)