[Darts] Fitzmaurice voor BDO raad na rascistisch commentaar

Tom (Nappie-Oleon)

De British Darts Organisation heeft haar verontschuldigingen uitgesproken over racistische opmerkingen die afgelopen weekend op de BDO British Internationals in Schotland zijn geuit door Martin Fitzmaurice. Het toernooi werd middels een livestream uitgezonden waardoor de rascistische woorden van de 'mastercaller' ook te horen waren.

Vanmiddag gaf Robert Holmes, hoofd public relations van de BDO, via de BBC radio aan dat Fitzmaurice is weggestuurd en dat hij verder geen deel meer zal uitmaken bij de BDO. De dartsbond wil hiermee duidelijk maken dat het in geen geval racisme, in welke vorm dan ook, zal tolereren.

In overeenstemming met de reglementen van de BDO, is Fitzmaurice zich volledig bewust van de ernst van zijn acties en zal worden geconfronteerd met een disciplinaire hoorzitting ten overstaan van de BDO raad.

"What’s black and eats bananas? Half of London." Dat waren volgens de RadioTimes de rascistische woorden die Fitzmaurice sprakHieronder een video van het voorval van afgelopen weekend.