Animator Paul Driessen krijgt oeuvreprijs in Krakau

Borizzz

De Nederlandse animatiefilmer Paul Driessen wordt door het filmfesitval van Krakau gelauwerd met de Dragon of Dragons Award. Driessen krijgt de prijs voor zijn gehele oeuvre op 28 mei uitgereikt in de Poolse stad. Het festival wijdt ook een retrospectief aan de animator en Driessen zal zelf een masterclass voor publiek geven.

Op uitnodiging van filmmaker George Dunning werkte Driessens mee aan de animatiefilm Yellow Submarine van The Beatles uit 1968. Daarna emigreerde hij naar Canada, waar hij lid werd van de National Film Board of Canada. Hij maakte talrijke eigen films, zoals David, Oh What a Knight en The Boy Who Saw the Iceberg. Deze films leverden wereldwijde erkenning op.

Het Krakow Film Festival is een van de oudste festivals voor documentaire, animatie en korte film in Europa. Eerder werd de jaarlijkse Dragon of Dragons Award uitgereikt aan bekende filmmakers als Albert Maysles, Werner Herzog, Stephen en Timothy Quay en Jonas Mekas. Het festival vindt dit jaar plaats van 26 mei tot en met 2 juni.


Animator Paul Driessen krijgt oeuvreprijs in Krakau (Foto: Novum)