Disney's Planes enkel voor Nintendo

Oscar.

De animatiefilm Planes van Disney verschijnt als computerspel voor de spelcomputers van Nintendo. Disney's Planes is in de maak voor Nintendo DS, Nintendo 3DS, Nintendo Wii en Wii U. Dat heeft de gamegigant woensdag bekendgemaakt. In Nederland draait de film vanaf 9 oktober in de bioscoop.

Het is niet bekend wanneer de game in Nederland verkrijgbaar zal zijn. In de Verenigde Staten komen de game en de animatiefilm nagenoeg tegelijk uit, namelijk op 6 en 9 augustus. Het verhaal van het spel zou verder moeten gaan waar de film ophoudt. Volgens Nintendo kunnen gamers in Disney's Planes met verschillende vliegtuigen, de hoofdpersonages uit de animatiefilm, vliegen.

Planes draait om het vliegtuigje Dusty, dat doorgaans enkel het land besproeit. Dusty wil echter meedoen aan een beroemde vliegrace, maar heeft hoogtevrees. De stemmen in de Engelstalige versie van de animatiefilm worden onder meer ingesproken door filmacteur Val Kilmer, John Cleese, Cedric the Entertainer en Seinfeld-ster Julia Louis-Dreyfus.


Disney's Planes enkel voor Nintendo