Achttien jaar cel geëist voor gifmoord Wageningen

Redactie

Tegen een 55-jarige man uit Wageningen is woensdag achttien jaar cel geëist. Nasr S. wordt ervan verdacht zijn 60-jarige echtgenote te hebben vermoord.

Volgens justitie vergiftigde S. zijn vrouw met azide. Die stof wordt in de landbouw onder meer als verdelgingsmiddel gebruikt. De man zou het gif van oktober 2011 tot mei 2012 in de voeding en drank van zijn vrouw hebben gestopt. "Dit is een uiterst schokkende zaak. Verdachte is op een zeer berekende en geraffineerde manier te werk gegaan", zei de officier van justitie.

De Wageningse werd 13 mei vorig jaar onwel en overleed enkele uren later in een ziekenhuis in Nijmegen. Volgens de behandeld artsen werd de vrouw vergiftigd. De van oorsprong Marokkaanse S. ontkent zijn vrouw te hebben vermoord. "Ik vind het heel erg wat er is gebeurd", zei hij.

S. stelt het gif te hebben gebruikt voor zijn landbouwbedrijf in Marokko. Het OM meent dat S. het gif van een andere vriendin kreeg. De vrouw, die werkt in het Nijmeegse UMC St Radboud, zou de azide uit het ziekenhuis hebben meegenomen.

De zus van het slachtoffer, die gebruikmaakte van het spreekrecht, sprak van een familietrauma. "Toen de arts vertelde dat Marian geen natuurlijke dood is gestorven, liepen de rillingen over mijn rug", vertelde zij. Justitie meent dat het 60-jarige slachtoffer werd gedood om haar geld. Volgens de officier van justitie maakte S. er een gewoonte van om relaties met vrouwen aan te knopen om ze vervolgens kaal te plukken.

Voor haar dood zou de vrouw haar testament vier keer hebben gewijzigd. De laatste maal zou zij haar man als enig erfgenaam hebben aangewezen. Volgens justitie ontving S. vanaf 2008 bovendien ruim driehonderdduizend euro van zijn vrouw.

De rechtbank in Arnhem doet over twee weken uitspraak.