Motie van wantrouwen in de maak tegen top KPN

Redactie

Aandeelhouders van KPN hebben van het gezaghebbende stemadviesbureau ISS het advies gekregen om de raad van bestuur en de commissarissen geen decharge te verlenen over afgelopen boekjaar. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Woensdagmiddag vindt de aandeelhoudersvergadering van het telecombedrijf plaats.

De top van het telecombedrijf krijgt van ISS het verwijt dat het de aandeelhouders vorig jaar verzocht niet in te stemmen met een bod van América Móvil. De Mexicaanse eigenaar Carlos Slim was bereid acht euro per aandeel KPN te betalen voor maximaal 28 procent van het uitstaande kapitaal. KPN achtte dat destijds onvoldoende. Nu wil het telecombedrijf via een claimemissie drie miljard euro ophalen tegen een prijs van onder de drie euro.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering staat de goedkeuring van de claimemissie op de agenda. De door ISS aangeraden 'motie van wantrouwen' heeft waarschijnlijk geen consequenties. De claimemissie wordt ondersteund door de inmiddels grootaandeelhouder geworden Slim. Die heeft ingestemd met de emissie in ruil voor twee zetels in de raad van commissarissen.


Motie van wantrouwen in de maak tegen top KPN (Foto: Novum)