Aangiften na opstootje met Syb van der Ploeg

Redactie

Verschillende personen hebben aangifte gedaan wegens mishandeling na een opstootje in het Oude Luxor Theater in Rotterdam, waar Syb van der Ploeg vorige week optrad. De zanger kreeg het aan de stok met een vrouw, die naar de politie stapte. Enkele bezoekers stellen echter dat de vrouw agressief was tegenover hen en deden aangifte tegen haar.

"Ik weet niet wat hem bezielde, maar toen hij mij afgelopen donderdag in de foyer van het Oude Luxor Theater in Rotterdam zag, leken de stoppen bij hem door te slaan", zegt de vrouw volgens De Telegraaf in haar aangifte. "Hij stoof zonder voor mij duidelijke redenen op me af, samen met een medewerker van het theater en zette me hardhandig buiten."

Volgens Marc de Bruin, de manager van Van der Ploeg, liggen de zaken heel anders. "Hoe kun je dit nou serieus nemen?", zegt hij tegen Novum Nieuws. De vrouw is volgens hem al jaren te vinden bij concerten van de zanger, waar ze stennis schopt door onder meer te 'schreeuwen, vloeken en slaan'. "Na het concert hebben minstens twee bezoekers aangifte gedaan tegen haar en ik denk dat er nog meer zouden volgen als het nodig is."

Of de 46-jarige Van der Ploeg zelf stappen onderneemt, is nog niet duidelijk. "We willen eerst alles rustig in kaart brengen", aldus De Bruin. "Eigenlijk willen we hier niet teveel aandacht aan besteden. We hebben het liefst dat ze gewoon wegblijft bij de concerten, dat lijkt me voor iedereen beter."

Twee jaar geleden bracht Van der Ploeg een nachtje door in de cel nadat hij mot had gekregen met zijn geliefde. Die mishandelingszaak werd voorwaardelijk geseponeerd, de zanger kreeg een proeftijd van twee jaar opgelegd.