FOK! wat een weer... Van alles wat.

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Gisteren viel er sinds lange tijd weer wat regen, maar de hoeveelheden bleven bij ons vrij beperkt. Bij onze zuiderburen onstonden er in de loop van de middag wel een aantal actieve buien en daarbij kwam het ook tot onweer. De eerste echte lentebuien dus. Vandaag hebben we in onze omgeving van alles wat.

We beginnen met veel bewolking of nevel en langs de kust is er een grote kans op mist. De vraag is vooral tot hoeverre de mist landinwaarts drijft. Vervolgens breekt op diverse plaatsen de zon even door, maar dan kunnen er ook weer enkele buien vallen. De grootste kans op buien is er in het binnenland en zeker in het oosten zou het daarbij ook kunnen onweren. De temperaturen lopen vandaag flink uiteen, want langs de mistige kust komt het kwik niet verder dan een graad of 6, terwijl het op plekken waar de zon even goed doorbreekt nog 10 of 11 graden kan worden. De wind draait naar het zuidwesten toe en is zwak tot matig.

De afgelopen dagen had ik nog mijn twijfels over het weekend, maar het lijkt er toch echt op dat de temperaturen op zondag plaatselijk de 20 graden gaan halen. Toch blijven de kust en de Wadden nog mijn zorgenkindje, want de situatie daar wordt pas op het laatste moment duidelijk.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Lenteweer in Eemnes
De hei in de omgeving van Eemnes staat er nog maar droogjes bij. De komende dagen valt er af en toe wat broodnodige neerslag. Volgende week krijgen we waarschijnlijk groene foto's van KlapMongeaul.