[Premier League] Manchester City wint derby van United

Maarten (rubbereend)

Manchester City heeft voor het tweede seizoen op rij op Old Trafford de derby tegen Manchester United gewonnen. Waar de wedstrijd vorig jaar in 1-6 eindigde, was het deze keer iets minder spectaculair: 1-2. De Argentijn Sergio Agüero maakte twaalf minuten voor tijd op fraaie wijze de winnende goal.

De spanning in de Engelse titelstrijd lijkt ondanks de zege van City niet terug te keren. Met nog zeven wedstrijd te spelen heeft United nog een riante voorsprong van twaalf punten op de regerend kampioen. Chelsea en Tottenham Hotspur volgen zelfs op negentien punten.

De derby werd pas zes minuten na rust opengebroken. James Milner zag zijn schot net voldoende van richting veranderd worden om United-doelman David de Gea kansloos te maken. Acht minuten later was het alweer gelijk. Een schitterend indraaiende vrije trap van Robin van Persie werd door Phil Jones via de rug van Vincent Kompany in het doel gekopt.

Agüero zorgde uiteindelijk voor het laatste hoogtepunt. De invaller dribbelde tussen drie verdedigers door het strafschopgebied in en knalde de bal snoeihard in het dak van het doel. In een grimmige slotfase regende het gele kaarten, maar veranderde er niets meer aan de stand.