Drones ingezet voor neushoornbescherming

anoniem_22072019025900

In een wildpark in het noordoosten van India zijn maandag onbemande vliegtuigen ingezet om de Indische neushoorn te beschermen tegen stropers. De drones zullen op gezette tijden over het Kaziranga-park vliegen om stroperij te voorkomen.

De toestellen zijn uitgerust met camera's waarvan de beelden door bewakers op de grond worden bekeken. Het is voor de bewakers niet te doen om het 480 vierkante kilometer grote park op een andere manier in de gaten te houden. "De regelmatige inzet van de onbemande vliegtuigen zal van start gaan zodra het Indiase ministerie van defensie ermee in heeft gestemd", zei Rokybul Hussain, de minister van milieu in de deelstaat Assam, waar het park ligt.

Vorig jaar brachten gewapende stropers 22 neushoorns om. Hoewel 2013 nog geen vier maanden oud is staat de teller nu al op zestien. De horens van de dieren zijn gewild in China en Zuidoost-Azië, waar mensen ze medicinale eigenschappen toedichten. De afgelopen weken hebben de autoriteiten driehonderd bewakers ingezet in het park, maar die bleken niet opgewassen tegen de stropers.


India beschermt neushoorns met drones (Foto: Novum)