Sonck (34) denkt nog niet aan stoppen

Maarten (rubbereend)

Wesley Sonck voetbalt nog altijd met veel plezier. De aanvaller komt momenteel uit voor Waasland-Beveren en denkt nog lang niet aan stoppen. "Ik leef nog voor het voetbal, ik amuseer me nog ja", zijn de veelzeggende woorden van Sonck als Sporza vraagt of hij nog door wil.

De verbintenis van de Belgische spits loopt aan het einde van dit seizoen af, en Sonck hoopt op nog een extra jaar bij Waasland-Beveren. "Ik ken mijn toekomst niet. Enkele oudere spelers moeten vertrekken, maar aan mij is niks gezegd. Ik wil nog een seizoen spelen, wellicht het laatste. Ik besef dat ik niet meer elke week zal spelen, omdat ik niet meer zo jong ben. Ik ken mijn plaats. Geld speelt zeker geen rol meer, misschien zullen we van de week wel eens praten. Het blijft afwachten."

Sonck is met zijn club actief in de Play-Offs II, waarin Europees voetbal kan worden gehaald. Sonck hoopt dat hij van waarde kan zijn op zijn favoriete positie; centrumspits. "Ik heb dit seizoen veel op de flank gespeeld. Ik heb me aangepast aan de coach. Tegen Mechelen stond ik weer in de spits. Als ik hulp krijg, zie je dat ik daar nog gevaarlijk kan zijn. Ik doe gewoon mijn ding", aldus de Belg.