Bianchi hoopt op Ferrari-stoeltje

Peterselieman

Jules Bianchi hoopt in de toekomst ooit voor het Formule 1-team Ferrari te mogen racen. De Fransman is protegé van de Italianen en heeft met steun uit Maranello voor dit seizoen een zitje bij Marussia bemachtigd. Tot nu toe heeft de 23-jarige coureur deze kans met beide handen aangegrepen.

Bianchi werd bij Marussia de vervanger van Luis Razia die zijn financiële verplichtingen niet nakwam. De keuze voor de vervanger van de Braziliaan bleek voor Marussia tot nu toe, want Bianchi maakte indruk met de zwart/rode bolide. De Fransman doet in ieder geval zijn uiterste best om een stapje hogerop te komen. "Ik spreek nog steeds met Ferrari, omdat ik nog onderdeel uit maak van de Driver Academy. Zij volgen mijn prestaties nog steeds. Ik wil mezelf geen extra druk opleggen, want ik rij nu voor Marussia, waar ik mijn uiterste best voor doe en van daaruit zien we wel verder."

Een stoeltje bij Ferrari ziet Bianchi wel zitten. "Het is wel het toekomstige doel, zeker omdat ik al via de Academy met hen in contact ben. Voor nu is het nog te vroeg, omdat ik nog maar twee races gereden heb en er nog zeventien te gaan zijn. Ik moet eerst dit niveau handhaven of verbeteren. We zien wel wat er zal gebeuren en blijven bij Marussia zie ik voor komend seizoen ook wel zitten."