[Upd] Ajax in beroep tegen schorsing Vermeer

Frank (franklop)

De KNVB wil Ajax-doelman Kenneth Vermeer voor twee duels schorsen. De Amsterdammer haalde zondag in het treffen met Heracles Almelo de doorgebroken spits Geoffrey Castillion onderuit. De voetbalbond zegt rekening te hebben gehouden met de rode kaart die de keeper voor de actie kreeg.

Vermeer mist zondag de topper tegen PSV. Jasper Cillessen vervangt hem in Eindhoven. Wie de reservekeeper zal zijn is nog niet onzeker. Er gingen geruchten dat marketingdirecteur Edwin van der Sar de handschoenen weer aan zou trekken, maar de oud-doelman weerspreekt dat.

De KNVB wil N.E.C. Nijmegen-speler Nick van der Velden drie duels schorsen, waarvan een voorwaardelijk. Hij gaf zondag tegen AZ een tegenstander een kniestoot. De spelers kunnen maandag nog bezwaar aantekenen tegen de schorsingen.

Update 14.51 uur

Ajax gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de KNVB om doelman Kenneth Vermeer voor twee duels te schorsen. Dat laten de Amsterdammers maandag weten. De tuchtcommissie gaat zich nu over de zaak buigen.

De international kreeg zondag tegen Heracles Almelo een rode kaart voor het neerhalen van de doorgebroken spits Geoffrey Castillion. Hij zou door de schorsing de wedstrijden tegen PSV en sc Heerenveen missen.

N.E.C. heeft laten weten wel akkoord te gaan met de schorsing van Nick van der Velden. De speler werd voor drie duels geschorst, waarvan een voorwaardelijk, voor het geven van een kniestoot aan een tegenstander.