Steven de Jong helpt boeren aan vrouw

Sanne (Syth86)

Filmregisseur Steven de Jong gaat bij de regionale radiozender Holland FM een datingprogramma presenteren. De Boerenliefdeshow wordt naar aanleiding van zijn nieuwe film Leve Boerenliefde! elke zaterdag in Noord Nederland uitgezonden van 15.00 tot 19.00 uur en geeft singles de mogelijkheid een 'pure' man of vrouw te ontmoeten.

"Het format is kort gezegd: wat de boer niet kent dat date hij niet", grapt De Jong tegen Novum Nieuws. Volgens de filmmaker zijn mensen uit een boerengemeenschap wat stugger dan anderen en hebben ze soms een steuntje in de rug nodig om te scoren op de huwelijksmarkt. "We hebben vijf boeren en 25 vrouwen. De boer die via sms'jes van luisteraars de meeste stemmen krijgt, mag als eerste een partner kiezen."

En wat De Jong betreft hoeven de deelnemers niet allemaal uit de klei getrokken agrariërs te zijn. "Ook een olieboer, visboerin of platenboer is welkom in de show. Eigenlijk zijn wij Nederlanders allemaal een beetje boeren, hè."

"Ik ben al jarenlang dj bij Holland FM op de zaterdagmiddag en we hebben dit format aangepast voor mijn radioprogramma", vertelt De Jong. Volgens Holland FM is het het eerste datingprogramma op de Nederlandse radio.

Een datingprogramma in de ether klinkt wellicht een beetje als een blindeman spelen op de radio. "Het is niet echt blindboerendaten", verzekert De Jong. "Er staan ook overal webcams."

In Leve Boerenliefde! speelt Cas Jansen een boer die moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen. Tegen een leuke vergoeding laat hij een datingprogramma opnemen op zijn erf. Na de dood van zijn vrouw is hij niet op zoek naar een nieuwe liefde, maar de presentatrice van het programma, een rol van Tatum Dagelet, brengt hem langzamerhand op nieuwe gedachten.

Leve Boerenliefde!, met ook Waldemar Torenstra, Gerard Joling, Jamai Loman en Dirk Zeelenberg, draait vanaf 16 mei in de bioscoop.


Steven de Jong helpt boeren aan de vrouw (Foto: Novum)