Kuipers fluit FC Barcelona - PSG

Boris (borisz)

Björn Kuipers mag het kwartfinaleduel in de Champions League tussen FC Barcelona en Paris Saint-Germain fluiten. De Nederlander wordt tijdens het treffen geassisteerd door Sander van Roekel en Erwin Zeinstra, zo meldt de KNVB. Het drietal wordt aangevuld met Angelo Boonman als vierde man en Pol van Boekel & Richard Liesveld gaan mee als vijfde en zesde official.

Vorige week dinsdag in Parijs speelden Barça em PSG 2-2 gelijk. Kuipers floot vorig jaar ook al in Camp Nou een wedstrijd in de kwartfinale van de Champions League. De veertig jarige arbiter gaf Barcelona twee strafschoppen tegen AC Milan, waarvan de tweede fel werd betwist door de Italianen. De Catalanen gingen toen met een 3-1 zege door naar de halve finale. 

Kuipers staat ook op de longlist van de FIFA om wedstrijden op het wereldkampioenschap in Brazilië te mogen leiden. Craig Thomson(Schotland) zal  Borussia Dortmund - Málaga leiden. Galatasaray - Real Madrid is in handen van Stéphane Lannoy(Frankrijk) en Juventus - Bayern München zal worden gefloten door Carlos Velasco Carballo(Spanje).